Monica Friberg, Anders Gerhardsson, Britt-Marie Svensson och Fernando Cruz del Aguila arbetar med din felanmälan.

< >

Det här händer med din felanmälan

Om du ser att en lampa har slutat lysa på gatan, eller sett ett potthål i asfalten. Eller ett träd har blåst ner och landat tvärs över stigen på din träningsrunda i Petersburg. Då kan du anmäla det till kommunens felanmälan. Här presenterar vi ansiktena bakom felanmälan och vad som händer när du har skickat in din felanmälan.

Monica Friberg

Monica är ansvarig för drift och underhåll av kommunens parker, grönområden, lekplatser, motionsspår och vandringsleder. I uppdraget finns också ansvar för de kommunägda skogarna.

Det är Monica som tar emot de felanmälningar som kommer till parkavdelningen. De fördelas ut på samma sätt till parkpersonalen som åtgärdar de fel som anmälts. De åtgärdar naturligtvis alla fel som upptäcks, men tar de akuta först!

Rickard Wallgren

(är inte med på bild)
Rickard tar emot alla felanmälningar på gatubelysningen. Rickard skickar anmälningarna vidare till vår entreprenör, just nu Vattenfall, som lagar alla fel.

De synpunkter på belysning som kommer in har Rickard när planeringen om förändringar och förbättringar av gatubelysningen görs.

Anders Gerhardsson

Anders är ansvarig för drift och underhåll av gator och vägar i kommunen. Det är Anders som tar emot alla felanmälningar på gator som potthål, när någon kört på stenar i rondeller, om nån vägskylt ramlat ned och en hel massa andra fel som kan uppstå.

- När en felanmälan kommer in så kollar vi alltid upp om felet är akut. Akuta fel åtgärdar vi direkt. Är det inte akut så läggs i en prioriteringsordning, så därför kan det dröja lite innan felet blir åtgärdat, berättar Anders.

Det kan man säga gäller för alla typer av felanmälningar.

Anders får också in många synpunkter på snöröjning och när vi städar bort vinterns grus på våren. Anders skickar sedan ut en arbetsorder till gatupersonalen eller en entreprenör som åtgärdar felet.

Fernando Cruz Del Aguila och Britt-Marie Svensson

Fernando arbetar som trafikingenjör och får mest synpunkter på hur trafiksituationen upplevs på olika ställen. De synpunkter som kommit har man med sig när olika trafikåtgärder planeras.

Nedkörda trafikskyltar och andra fel lämnas vidare till dom som arbetar med gatuunderhållet. Britt-Marie sköter de skador där försäkringsbolag blir inblandade.

Så här felanmäler du

Det är viktigt för oss att snabbt få reda på olika fel och brister så vi är tacksamma för din hjälp. Hittar du fel i kommunens gator, parker och gatubelysning så kan du felanmäla det på flera olika sätt, till exempel genom en app eller att fylla i ett formulär på hemsidan.

Läs mer på sidan felanmälan

Kommunen ansvarar för mycket men inte för allt

Även om kommunen har ett stort ansvar för att din vardag ska fungera så finns det områden som faller utanför kommunens ansvar. Här är några exempel:

Kommunen ansvarar bara för gator och vägar inom tättbebyggt område, men Trafikverket ansvarar för genomfarterna i Ardala, Varnhem och Axvall. Kommunen ansvarar heller inte för enskilda vägar eller vägsamfälligheter.



Denna sida uppdaterades